LPKY

Ajankohtaiset Pelastuskoirakoulutukset 
Päivämäärä Aika Paikka Hinta Info Ilmoittautuminen
1.5 12.00 Rauniorata - Raunioharrastuksen tutustumis/ testipäivä. Mukaan tarvitset koiran lisäksi koiralle kunnollisen hihnan ja pannan, lelun ja/tai makupaloja ja itsellesi sään mukaiset vaatteet jotka eivät haittaa vaikka hieman likaantuvat. Koirille tehdään pieni testirata, alueella on meteliä, pauketta ja mahdollisesti ammutaan (huomio tämä jos koirasi on paukkuherkkä).  Testiin osallistuminen on hyvä pohja raunio kurssille hakiessa. Paikan päällä viimeistään klo. 12.00
Rauniokoira toiminnasta kiinnostuneille alkeiskurssi Ensimmäinen kerta Ti 9.5 klo. 18.15

(13.5, 16.5, 17.5, 23.5, 25.5) Kellonajat näet raunioradan varauskalenterista.
Rauniorata  Yksi talkoovelvoite Pk/Peko kokeissa Kurssiin sisältyy ketteryys/ tottelevaisuus osio ja raunio sekä henkilöhaun alkeita.
Koiran vähimmäisikä on 1v. Koulutuksessa tullaan ampumaan ja tekemään melua.
Kurssille haku Lpky:n jäsenille 2.5 -5.5.17 spostilla:
ulla.raiha(at)pp.inet.fi

Kurssille mahtuu 6 koirakkoa. Vapaamuotoiseen hakemukseen tulee kertoa itsestään sekä koiran ikä ja tavoitteet. 
Huom! Säänmukainen varustus ja koiralle vettä sekä palkat. Mikäli sinulla ei ole autoa on koiralle varattava häkki mukaan.


Rauniokoulutukset

LPKY:n jäsenille avoimia raunioharjoituksia Hanhijärven raunioradalla ei järjestetä kesällä 2017!

Tiedustelut tulevista koulutuksista jaosvetäjiltä.


Pelastuskoirien tottelevaisuuskoulutukset 
Jäsenille avoimet tottelevaisuuskoulutukset järjestetään yhdessä palveluskoirajaoksen kanssa. Kohdasta Palveluskoirat - koulutus löytyy lisätietoa. 

Maastokoulutukset
Kesäaikana maastokoulutukset, jälki ja haku, järjestetään yhdessä palveluskoirajaoksen kanssa. Lisätietoja lajivastaavilta ja kohdasta Palveluskoirat - koulutus. 


Pelastuskoiratoiminta LPKY:ssä

 
Pelastuskoirajaos kouluttaa koiria ja ohjaajia kadonneiden henkilöiden etsintätehtäviin. Käytännön yhteistyötä tehdään Vapepan jäsenjärjestönä niin poliisi- kuin pelastusviranomaisten kanssa. Koiria koulutetaan sekä maa- että ilmavainuiseen etsintään,erityistehtäviin kuten raunio-, rakennus- ja vesistöetsintään sekä ilmaisemaan esineitä. Taitoja testataan kokeilla joihin kuuluvat myös tottelevaisuus- ja ketteryystelineosio. Ohjaajat harjoittelevat mm. suunnistusta, ensiaputaitoja, viestiliikennettä sekä etsintäsuunnitelmien tekemistä.
Toimintaan voi osallistua pienemmällä ja suuremmalla panoksella. Jos toimintaan haluaa panostaa enemmän, tarjoaa hälytysryhmätoiminta mahdollisuuden kehittää koiraa ja itseä koiran avulla tapahtuvan etsinnän ekspertiksi. Jos kiinnostuit toiminnasta ota yhteyttä jaosvetäjiin.

Hälytysryhmä
 
Hälytysryhmä tai pelastuskoiraryhmä on LPKY:n valmiusryhmä joka toimii osana Vapaaehtoista Pelastuspalvelua. Ryhmä on poliisin tai pelastuslaitoksen kutsusta 1-2 tunnin varoitusajalla valmis lähtemään kadonneen henkilön etsintätehtäviin. 
Toiminta on vapaaehtoista, eikä siitä makseta palkkaa. Koulutus on pääsääntöisesti siihen osallistuvalle maksutonta.
Jatkuvan valmiuden turvaamiseksi hälytysryhmään koulutetaan koko ajan uusia koiranohjaajia. Hälytysryhmässä voi toimia ilman koiraakin eli ns. apuohjaajana.
Parhaiten mukaan pääsee yleisten rauniokoulutusten kautta tai ottamalla suoraan yhteyttä vastaavaan ryhmänjohtajaan tai jaosvetäjiin.
© Lappeenrannan Palveluskoirayhdistys ry
Kaakon Nettipalvelu Oy