LPKY
Haukkulaakso

Haukkulaakso on LPKY:n maja Taipalsaaren Solkein kylässä, noin 30 km Lappeenrannasta. Helsingistä Haukkulaaksoon ajaa noin kolmessa tunnissa.
Lappeenrannan Palveluskoirayhdistys osti vuonna 1960 maa-alueen tarviessaan tukikohdan palvelemaan koiraharrastajia niin harrastus- kuin kilpailutoiminnassa. Maja saatiin valmiiksi keväällä 1963 ja se nimettiin Haukkulaaksoksi. Majaa laajennettiin vuonna 1970. Viimeisimpinä uudistuksina ovat vuonna 2002 valmistuneet viisi hirsistä aittaa sekä mahtava grillikatos. Jäsenten käytössä on myös vuonna 2012 uusittu iso puusauna. Saunasta voi pulahtaa välillä "omaan" lampeen.

Nykyisin maja toimii LPKY:n palvelus- ja pelastuskoirakokeiden sekä erilaisten leirien järjestämispaikkana. Kokeiden järjestämisen kannalta Haukkulaakso ja sen ympäristön maastot ovat ihanteelliset, lisäksi ympäristön maanomistajien positiivisen suhtautumisen ansiosta käytettävissä olevat maastot tuskin loppuvat kesken. Koulutuskenttiä Haukkulaaksossa on kaksi, hiekka ja nurmipohjalla. 
Haukkulaaksoa vuokrataan myös muiden kuin jäsenten käyttöön, vapaita aikoja voi kysellä majaisänniltä helmikuusta eteenpäin.

Haukkulaakso on LPKY:n maja Taipalsaaren Solkein kylässä, noin 30 km Lappeenrannasta. Lappeenrannan Palveluskoirayhdistys osti vuonna 1960 maa-alueen Taipalsaarelta Solkein kylästä. Yhdistys tarvitsi tukikohdan palvelemaan koiraharrastajia niin harrastus- kuin kilpailutoiminnassa. Maja saatiin valmiiksi keväällä 1963 ja se nimettiin Haukkulaaksoksi. Majaa laajennettiin vuonna 1970.

Tänä päivänä maja toimii LPKY:n palvelus- ja pelastuskoirakokeiden tukikohtana sekä erilaisten leirien järjestämispaikkana. Kokeiden järjestämisen kannalta Haukkulaakso ja sen ympäristön maastot ovat ihanteelliset, lisäksi ympäristön maanomistajien positiivisen suhtautumisen ansiosta käytettävissä olevat maastot tuskin loppuvat kesken. Viimeisimpinä uudistuksina ovat vuonna 2002 valmistuneet viisi hirsistä aittaa sekä mahtava grillikatos. Jäsenten käytössä on myös iso puilla lämpiävä sauna, joka on uusittu vuonna 2012. Saunasta voi pulahtaa välillä "omaan" lampeen.

Haukkulaakson ensimmäiset palveluskoirakokeet järjestettiin 10.9.1961. Vuonna 1966 LPKY järjesti palvelus- ja opaskoirien SM-kokeet, jossa maasto-osuudet toteutettiin Haukkulaaksossa Taipalsaarella. Nykyisin Haukkis toimi koepäivien ja leirien lisäksi myös yhdistyksen jäsenten treeni- ja virkistäytymispaikkana. Haukkulaaksoa vuokrataan myös ulkopuolisille yhdistyksille.
 

Haukkulaakson varusteluun kuuluu:
© Lappeenrannan Palveluskoirayhdistys ry
Kaakon Nettipalvelu Oy