LPKY

Ajankohtaiset Pelastuskoirakoulutukset 
Päivämäärä Aika Paikka Hinta Info Ilmoittautuminen
           


Rauniokoulutukset

LPKY:n jäsenille avoimia raunioharjoituksia Hanhijärven raunioradalla ei järjestetä kesällä 2018!

Tiedustelut tulevista koulutuksista jaosvetäjiltä.


Pelastuskoirien tottelevaisuuskoulutukset 
Jäsenille avoimet tottelevaisuuskoulutukset järjestetään yhdessä palveluskoirajaoksen kanssa. Kohdasta Palveluskoirat - koulutus löytyy lisätietoa. 

Maastokoulutukset
Kesäaikana maastokoulutukset, jälki ja haku, järjestetään yhdessä palveluskoirajaoksen kanssa. Lisätietoja lajivastaavilta ja kohdasta Palveluskoirat - koulutus. 


Pelastuskoiratoiminta LPKY:ssä


Pelastuskoirajaos kouluttaa koiria ja ohjaajia kadonneiden henkilöiden etsintätehtäviin. Käytännön yhteistyötä tehdään Vapepan jäsenjärjestönä niin poliisi- kuin pelastusviranomaisten kanssa. Koiria koulutetaan sekä maa- että ilmavainuiseen etsintään,erityistehtäviin kuten raunio-, rakennus- ja vesistöetsintään sekä ilmaisemaan esineitä. Taitoja testataan kokeilla joihin kuuluvat myös tottelevaisuus- ja ketteryystelineosio. Ohjaajat harjoittelevat mm. suunnistusta, ensiaputaitoja, viestiliikennettä sekä etsintäsuunnitelmien tekemistä.
Toimintaan voi osallistua pienemmällä ja suuremmalla panoksella. Jos toimintaan haluaa panostaa enemmän, tarjoaa hälytysryhmätoiminta mahdollisuuden kehittää koiraa ja itseä koiran avulla tapahtuvan etsinnän ekspertiksi. Jos kiinnostuit toiminnasta ota yhteyttä jaosvetäjiin.

Hälytysryhmä

Hälytysryhmä tai pelastuskoiraryhmä on LPKY:n valmiusryhmä joka toimii osana Vapaaehtoista Pelastuspalvelua. Ryhmä on poliisin tai pelastuslaitoksen kutsusta 1-2 tunnin varoitusajalla valmis lähtemään kadonneen henkilön etsintätehtäviin.
Toiminta on vapaaehtoista, eikä siitä makseta palkkaa. Koulutus on pääsääntöisesti siihen osallistuvalle maksutonta.
Jatkuvan valmiuden turvaamiseksi hälytysryhmään koulutetaan koko ajan uusia koiranohjaajia. Hälytysryhmässä voi toimia ilman koiraakin eli ns. apuohjaajana.
Parhaiten mukaan pääsee yleisten rauniokoulutusten kautta tai ottamalla suoraan yhteyttä vastaavaan ryhmänjohtajaan tai jaosvetäjiin.
© Lappeenrannan Palveluskoirayhdistys ry
Kaakon Nettipalvelu Oy