LPKY

Rally-toko

Rally-toko on kehitetty 2000- luvun alkupuolella Yhdysvalloissa. Lajissa yhdistyy elementtejä Tokosta, agilitystä ja koiratanssista. Lajin tavoitteena on parantaa koiran arkihallintaa ja edistää koiran ja ohjaajan iloista yhteistyötä.
Suomessa siitä tuli virallinen harrastuslaji keväällä 2014.

Rally- tokossa koirakko suorittaa itsenäisesti tuomarin suunniteleman radan. Rata rakentuu erilaisista tehtävistä koostuvista kylteistä. Koiraa ohjataan sekä ohjaajan vasemmalla että oikealla puolella. Monet kylttitehtävät toimivat hyvänä lihasjumppana koiralle ja tehtävät sopivat kaikenrotuisille, -kokoisille ja -ikäisille koirille sekä koiran ohjaajille.

Rally-toko kokeissa on neljä eri luokkatasoa. Aloituskynnys kilpailemiseen on matala. Ensimmäinen, eli alokasluokka suoritetaan aina koira kytkettynä, eikä ryhmäliikkeitä ole. Luokkien edetessä kylttitehtävät vaikeutuvat. Suorituksessa arvostetaan iloista ja sujuvaa suorittamista, mutta myös tarkkaa tekniikkaa jos mielii palkintopallille. Koiraa saa ohjata kaikissa luokissa sekä käsimerkein että suullisesti ja kehuminen on jopa suotavaa.

LPKY järjestää rally-tokossa kokeita sekä koulutuksia. Koulutuksina pyritään järjestämään tutustumiskertoja, kursseja  sekä ratatreenejä. Varsinaisiin Rally-toko koulutuksiin vaatimuksena on tavallisesti perusasioiden osaaminen. Näitä perusasioita seurassa käydään läpi ja koulutetaan tokon pentu ja alkeet ryhmissä.
Ajankohtaisista koulutuksista tiedotetaan kotisivuilla ja LPKY:n FB- sivuilla.

Tervetuloa katsomaan ja/tai osallistumaan koulutuksiin ja tutustumaan lajiin!


 

© Lappeenrannan Palveluskoirayhdistys ry
Kaakon Nettipalvelu Oy