Arkihallinta

Arjen Sankarit

ARKITOTTELEVAISUUTTA JA HÄIRIÖTREENIÄ KAIKENKARVAISILLE KAVEREILLE

Arjen Sankarien toiminnassa pääpaino on rennossa yhdessä tekemisessä ja tarjoamme mahdollisuuden treenata arkihallintaa muiden koirien häiriössä. Harjoittelemme arkitottista, teemme ohitustreenejä liki jokaisella treenikerralla ja välillä käymme kimppalenkeillä. Meillä on myös erilaisia teematreenejä, kuten lapsien kohtaamisia, koirajumppaa, leikittämistä, hajutyöskentelyä ja tutustumista eri koiraurheilulajeihin. Lisäksi järjestämme erillisiä maksullisia koulutuksia ja luentoja jäsenistön toiveiden mukaan.

Toiminnassamme ei kouluteta koirakoita yksilöittäin, vaan tarjoamme ajan ja paikan arkihallinnan treenaamiseen eli jonkunlainen pohja koiran kouluttamiselle on hyvä olla olemassa, esim. pentukurssi tai vastaava käytynä.  Treeneissä on toki ohjattua toimintaa, jota jokainen koirakko suorittaa oman tasonsa mukaan ja treeninvetäjiltä saa vinkkejä pulmatilanteiden ratkaisemiseen. 

Treeneihimme voi tulla vaikka vain totuttamaan koiraa muiden koirien läsnäoloon. Pennuilla pitää olla täysi roko-tussarja otettuna, ennen kun voi osallistua ryhmätreeneihin.

Treeneihin ilmoittautuminen

Treeneihin ilmoittaudutaan Nimenhuudossa viimeistään treenejä edeltävänä iltana klo 20 mennessä. Samoin peruutukset tuohon ajankohtaan mennessä, mikäli kyse ei ole pakottavasta esteestä.

Nimenhuudon käyttäjätunnuksen ja salasanan saat jaosvetäjiltä pyytämällä sitä sähköpostitse (tunnukset LPKY jäsenille tai juuri jäsenyyttä hakeneille). Tutustumiskäynnille voit tulla kerran ilman jäsenyyttäkin, laita sähköpostia lpky.arjensankarit |at| gmail.com tai täytä sivun alaosassa oleva lomake. Maksullisiin hallitreeneihin emme ota tutustujia, ne on tarkoitettu vain LPKY:n jäsenille.

Treeniaikataulu

Harrastuskoiran pohjataidot -kurssi

Harrastuskoiran pohjataidot on kaikkien jaosten yhdessä toteuttama kurssi, jossa opetellaan perusasioita koirakkojen kanssa. Etusijalla ovat ohjaajat, joilla ei ole paljon koulutuskokemusta, kyse ei ole siis koirien pentukurssista. Kursseja pidetään 1-2 kertaa vuodessa. Ajatuksena on tarjota samalla mahdollisuus päästä sisään jaosten toimintaan, sillä treenien ohjaajat ovat jaoksissa toimivia harrastajia ja osaavat kertoa toiminnasta lisää.

Pohjakurssi 1/2024 Kurssi järjestetään 20.2.- 12.3.2024 tiistaisin klo 19-20 Viretilan hallilla Lappeenrannassa.

  • Kurssin hinta on 50 €
  • Koirille, jotka ovat yli 6kk ikäisiä
  • Ohjaajan on oltava LPKY:n jäsen (jäsenyys tarkastetaan)

Kurssikerrat ja aihe:

Ti 13.2. Kontakti ja palkkaus
Ti 20.2. Vire ja taukokäyttäytyminen
Ti 27.2. Seiso, istu, maahan
Ti 5.3. Perusasento ja seuraaminen
Ti 12.3. Luoksetulo ja kertaus

Sitovat ilmoittautumiset tällä lomakkeella 5.2.2024 mennessä: https://forms.gle/MFQVfGr7MknPbg2h7

Kurssimaksu tulee suorittaa etukäteen ja vain maksamalla ajoissa varmistat paikkasi kurssilla. Maksuohjeet lähetetään valituille sähköpostitse. Kurssille mahtuu 6 koirakkoa.

Lisätiedot ja kyselyt: lpky.arjensankarit@gmail.com

INFOA

Treeniohjeistus

  • Treenit toteutuvat mikäli min. 5 koirakkoa on ilmoittautunut määräaikaan mennessä.  
  • Tulethan treeneihin vain terveenä, niin koira kuin ohjaajakin.
  • Treenit ovat LPKY:n jäsenille tarkoitettu ja pääsääntöisesti maksuttomia. 
  • Erikseen järjestetyt koulutukset/luennot ja talven hallivuorot ovat maksullisia. Hallivuoroille ei oteta tutustujia, vaan ne on tarkoitettu LPKY jäsenille.

Treenipaikat

Talvikaudella (marras-toukokuu) treenataan ulkona kaupunkiolosuhteissa, kuten kauppojen p-alueilla, puistoissa, toreilla jne. Aika ja paikka vaihtelevat vetäjän mukaan. Keväällä/kesällä vakiovuoro Tapavainolan kentällä.

Pakkasraja ulkotreeneissä -10°, kimppalenkeillä -15°. Pakkastilanne tarkistetaan kaksi tuntia ennen treenin alkua Ilmatieteen laitoksen LPR Lepola mittauspisteen mukaan ja jos pakkasraja ylittyy, peruuntuu treenit automaattisesti. 

Lisäksi treenaamme Viretilan hallilla marras-maaliskuussa,  Maksu 5€/koirakko, maksuohjeet Nimenhuudossa treeni-ilmoituksessa. Varaa mukaan sisäkengät tai tossut. 

Ilmoittautuminen

Treeneihin ilmoittaudutaan Nimenhuudossa  viimeistään treenejä edeltävänä iltana klo 20 mennessä. Samoin peruutukset tuohon ajankohtaan mennessä, mikäli kyse ei ole pakottavasta esteestä. 

Tutustumiskerralle voit ilmoittautua laittamalla sähköpostia jaoston sähköpostiosoitteeseen lpky.arjensankarit |at| gmail.com tai täyttämällä sivun alaosassa olevan lomakkeen. 

Nimenhuudon käyttäjätunnuksen ja salasanan saat jaosvetäjiltä pyytämällä sitä sähköpostitse lpky.arjensankarit |at| gmail.com (tunnukset annetaan vain LPKY jäsenille tai juuri jäsenyyttä hakeneille).


Arjen Sankarien toiminta on tarkoitettu LPKY:n jäsenille, mutta yksi tutustumiskerta on avoin kaikille. Jos haluat tulla mukaan toimintaamme, tai tutustumiskerralle, laita viestiä alla olevan lomakkeen kautta. Huom! Maksullisille hallivuoroille emme ota tutustujia, ne on tarkoitettu vain jäsenille.

Kuvia Arjen Sankareiden toiminnasta