Rally-toko

RALLY-TOKO LAJINA

Rally-toko on kehitetty 2000-luvun alkupuolella Yhdysvalloissa. Suomessa lajista tuli virallinen harrastuslaji keväällä 2014. Lajissa yhdistyy elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista. Lajin tavoitteena on parantaa koiran arkihallintaa ja edistää koiran ja ohjaajan iloista yhteistyötä.

Rally-tokossa koirakko suorittaa itsenäisesti tuomarin suunniteleman radan. Rata rakentuu erilaisista tehtävistä koostuvista kylteistä. Koiraa ohjataan sekä ohjaajan vasemmalla että oikealla puolella. Monet kylttitehtävät toimivat hyvänä lihasjumppana koiralle ja tehtävät sopivat kaikenrotuisille, -kokoisille ja -ikäisille koirille sekä koiran ohjaajille.


Rally-tokokisoissa on neljä eri luokkatasoa. Aloituskynnys kilpailemiseen on matala. Ensimmäinen, eli alokasluokka suoritetaan aina koira kytkettynä, eikä ryhmäliikkeitä ole. Luokkien edetessä kylttitehtävät vaikeutuvat. Suorituksessa arvostetaan iloista ja sujuvaa suorittamista, mutta myös tarkkaa tekniikkaa jos mielii palkintopallille. Koiraa saa ohjata kaikissa luokissa sekä käsimerkein että suullisesti ja kehuminen on jopa suotavaa.

Mukaan toimintaan

Syksyn myötä rally-jaoksen treenit ovat siirtyneet Tapavainolan kentältä Heartraiders Akatemian hallille (Tukkikatu 5). Jaos järjestää yksittäisiä rata- ja teematreenejä sekä mahdollisuuksien mukaan kurssimuotoista koulutusta. Talvikaudella koulutuspäivät vaihtelevat ja tiedon tulevista koulutuksista löydät jaoksen Facebook-ryhmästä (liittyminen edellyttää LPKY:n jäsenyyttä). Koulutusta järjestetään niin aloittelijoille kuin jo pidempään harrastaneille. Tiedot tulevista kursseista löydät myös täältä.


Treenien lisäksi järjestämme sekä epävirallisia että virallisia rally-tokokisoja. Tiedot tulevista kisoista löydät täältä.


Rally-tokojaoksen toiminta on tarkoitettu pääasiassa LPKY:n jäsenille, mutta yksi tutustumiskerta on avoin kaikille. Jos olet kiinnostunut toiminnastamme ja haluat tulla tutustumaan, laita viestiä sivun alaosassa olevan lomakkeen kautta.

Infoa

Treenipaikat

Talvisin treenit järjestetään Heartraiders Akatemian hallilla osoitteessa Tukkikatu 5. Hallikaudella treenien ajankohta vaihtelee viikoittain.

Vakiovuoro toukokuun alusta syyskuulle torstaisin klo 16.45-21.00 Tapavainolan kentällä .

Ilmoittautuminen

Kursseille ilmoittaudutaan täyttämällä kurssikohtainen hakulomake. Jos ilmoittautuneita on enemmän kuin kurssille mahtuu, kouluttaja valitsee osallistujat. Tietoa tulevista kursseista löydät jaoksen FB-ryhmästä ja tältä sivulta.

Ohjattuihin rata- ja teematreeneihin ilmoittaudutaan jaoksen Facebook-ryhmässä. Ilmoittautuminen seuraavan viikon treeniin alkaa perjantaisin klo 20 erilliseen ilmoittautumispostaukseen.

Talviaikaan treenit ovat maksullisia hallimaksujen vuoksi. Osallistumismaksu tulee olla maksettu kaksi päivää ennen treeniä ja kuitti toimitettu jaoksen sähköpostiin. Hallivuokran vuoksi hallitreeneihin ilmoittautumiset ovat sitovia.

Yhteystiedot

Jaoksen sähköposti: lpky.rally @ gmail.com

Facebook-ryhmä

Jaoksen vetäjät:

  • Mira Hyrkäs
  • Minna Hytti
  • Tanja Buuri
  • Riikka Märkälä
  • Kristina Lundell
  • Liisa TirkkonenOta yhteyttä jaokseen: