Rally-toko

RALLY-TOKO LAJINA


Rally-toko on kehitetty 2000-luvun alkupuolella Yhdysvalloissa. Suomessa lajista tuli virallinen harrastuslaji keväällä 2014. Lajissa yhdistyy elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista. Lajin tavoitteena on parantaa koiran arkihallintaa ja edistää koiran ja ohjaajan iloista yhteistyötä.

Rally-tokossa koirakko suorittaa itsenäisesti tuomarin suunniteleman radan. Rata rakentuu erilaisista tehtävistä koostuvista kylteistä. Koiraa ohjataan sekä ohjaajan vasemmalla että oikealla puolella. Monet kylttitehtävät toimivat hyvänä lihasjumppana koiralle ja tehtävät sopivat kaikenrotuisille, -kokoisille ja -ikäisille koirille sekä koiran ohjaajille.


Rally-tokokisoissa on neljä eri luokkatasoa. Aloituskynnys kilpailemiseen on matala. Ensimmäinen, eli alokasluokka suoritetaan aina koira kytkettynä, eikä ryhmäliikkeitä ole. Luokkien edetessä kylttitehtävät vaikeutuvat. Suorituksessa arvostetaan iloista ja sujuvaa suorittamista, mutta myös tarkkaa tekniikkaa jos mielii palkintopallille. Koiraa saa ohjata kaikissa luokissa sekä käsimerkein että suullisesti ja kehuminen on jopa suotavaa.

Mukaan toimintaan

Kesäkaudella (touko-syyskuu) rally-jaoksen treenit järjestetään pääsääntöisesti torstaisin Tapavainolan kentällä. 

Tällä kaudella otamme kokeiluun omatoimiryhmät, joista löydät lisätietoa täältä.  Omatoimiryhmien lisäksi järjestämme harrastajien toiveiden ja mahdollisuuksien mukaan yksittäisiä kouluttajien pitämiä rata- ja teematreenejä Tapavainolan kentällä. Yksittäisistä treeneistä tiedotamme Facebook-ryhmässämme (liittyminen edellyttää LPKY:n jäsenyyttä).


Treenien lisäksi järjestämme sekä epävirallisia että virallisia rally-tokokisoja. Tiedot tulevista kisoista löydät täältä.


Rally-tokojaoksen toiminta on tarkoitettu pääasiassa LPKY:n jäsenille, mutta yksi tutustumiskerta on avoin kaikille. Jos olet kiinnostunut toiminnastamme ja haluat tulla tutustumaan, laita viestiä sivun alaosassa olevan lomakkeen kautta.

Infoa

Treenipaikat

Vakiovuoro toukokuun alusta syyskuun loppuun  torstaisin klo 16.45-21.00 Tapavainolan kentällä .

Talvisin treenit järjestetään Heartraiders Akatemian hallilla osoitteessa Tukkikatu 5. Hallikaudella treenien ajankohta vaihtelee viikoittain.

Ilmoittautuminen

Omatoimiryhmiin (touko-kesäkuulle) ilmoittautuminen on päättynyt 24.4. Ryhmiä päivitetään elokuussa, jolloin avautuu uusi ilmoittautuminen. Seuraa tiedoitusta.

Jos omatoimiryhmäläinen ei pääse treeniin, voi paikan vapauttaa jaoksen Facebook-ryhmässä.

Ohjattuihin rata- ja teematreeneihin ilmoittaudutaan jaoksen Facebook-ryhmässä. Ilmoittautuminen seuraavan viikon treeniin alkaa sunnuntaisin klo 20 erilliseen ilmoittautumispostaukseen. Kesäkaudella ohjattuja treenejä ei todennäköisesti ole joka viikko.

Talviaikaan treenit ovat maksullisia hallimaksujen vuoksi. Treeni tulee olla maksettu edeltävänä päivänä ja kuitti toimitettu jaoksen sähköpostiin.

Yhteystiedot

Jaoksen sähköposti: lpky.rally @ gmail.com

Facebook-ryhmä

Jaoksen vetäjät:

  • Anne Topra
  • Mira Hyrkäs
  • Minna Hytti
  • Tanja Buuri
  • Riikka MärkäläOta yhteyttä jaokseen: