Rally-toko

RALLY-TOKO LAJINA

Rally-toko on kehitetty 2000-luvun alkupuolella Yhdysvalloissa. Suomessa lajista tuli virallinen harrastuslaji keväällä 2014. Lajissa yhdistyy elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista. Lajin tavoitteena on parantaa koiran arkihallintaa ja edistää koiran ja ohjaajan iloista yhteistyötä.

Rally-tokossa koirakko suorittaa itsenäisesti tuomarin suunniteleman radan. Rata rakentuu erilaisista tehtävistä koostuvista kylteistä. Koiraa ohjataan sekä ohjaajan vasemmalla että oikealla puolella. Monet kylttitehtävät toimivat hyvänä lihasjumppana koiralle ja tehtävät sopivat kaikenrotuisille, -kokoisille ja -ikäisille koirille sekä koiran ohjaajille.


Rally-tokokisoissa on neljä eri luokkatasoa. Aloituskynnys kilpailemiseen on matala. Ensimmäinen, eli alokasluokka suoritetaan aina koira kytkettynä, eikä ryhmäliikkeitä ole. Luokkien edetessä kylttitehtävät vaikeutuvat. Suorituksessa arvostetaan iloista ja sujuvaa suorittamista, mutta myös tarkkaa tekniikkaa jos mielii palkintopallille. Koiraa saa ohjata kaikissa luokissa sekä käsimerkein että suullisesti ja kehuminen on jopa suotavaa.

Jaoston toiminta

Jaos järjestää yksittäisiä rata- ja teematreenejä sekä mahdollisuuksien mukaan kurssimuotoista koulutusta. Kesäisin treenit järjestetään Tapavainolan kentällä, rallyjaoston vuoro torstaisin klo 16.45-21. Koulutusta on tarjolla niin aloittelijoille kuin jo pidempään harrastaneille. 


Treenien lisäksi järjestämme sekä epävirallisia että virallisia rally-tokokisoja. Tiedot tulevista kisoista löydät täältä.


Rally-tokojaoksen toiminta on tarkoitettu pääasiassa LPKY:n jäsenille, mutta yksi tutustumiskerta on avoin kaikille. Jos olet kiinnostunut toiminnastamme ja haluat tulla tutustumaan, laita viestiä sivun alaosassa olevan lomakkeen kautta.

Infoa

Treenipaikat

Talvisin treenit järjestetään Viretilahallilla osoitteessa Tukkikatu 5. Hallikaudella treenien ajankohta vaihtelee viikoittain.

Vakiovuoro toukokuun alusta syyskuulle torstaisin klo 16.45-21.00 Tapavainolan kentällä .

Ilmoittautuminen

Rata- ja teematreenien sekä omatoimitreenien ilmoittautuminen on siirtynyt Nimenhuutoon. Nimenhuutoon liittyminen edellyttää LPKY:n jäsenyyttä ja ohjeet löydät joko jaoston FB-ryhmästä tai ottamalla yhteyttä sähköpostitse.

Kursseille ilmoittaudutaan täyttämällä kurssikohtainen hakulomake. Jos ilmoittautuneita on enemmän kuin kurssille mahtuu, kouluttaja valitsee osallistujat. Tietoa tulevista kursseista löydät jaoksen FB-ryhmästä ja tältä sivulta. 

Yhteystiedot

Jaoksen sähköposti: lpky.rally @ gmail.com

Facebook-ryhmä

Jaoksen vetäjät:

  • Tanja Buuri
  • Riikka Märkälä
  • Kristina Lundell
  • Anneliini DufvaOta yhteyttä jaokseen: