Harjoituspaikat

Haukkulaakso

Yhdistyksen maja kahdella harjoituskentällä

Haukkulaakso on LPKY:n maja Taipalsaaren Solkein kylässä, noin 30 km Lappeenrannasta. Helsingistä Haukkulaaksoon ajaa noin kolmessa tunnissa.

Lappeenrannan Palveluskoirayhdistys osti vuonna 1960 maa-alueen tarvitessaan tukikohdan palvelemaan koiraharrastajia niin harrastus- kuin kilpailutoiminnassa. Maja saatiin valmiiksi keväällä 1963 ja se nimettiin Haukkulaaksoksi. Majaa laajennettiin vuonna 1970.

Nykyisin maja toimii LPKY:n palvelus- ja pelastuskoirakokeiden sekä erilaisten leirien järjestämispaikkana.

Viimeisimpinä uudistuksina ovat vuonna 2002 valmistuneet viisi hirsistä aittaa sekä mahtava grillikatos. Jäsenten käytössä on myös vuonna 2012 uusittu iso puusauna. Saunasta voi pulahtaa välillä "omaan" lampeen.

Kokeiden järjestämisen kannalta Haukkulaakso ja sen ympäristön maastot ovat ihanteelliset, lisäksi ympäristön maanomistajien positiivisen suhtautumisen ansiosta käytettävissä olevat maastot tuskin loppuvat kesken. Koulutuskenttiä Haukkulaaksossa on kaksi, hiekka- ja nurmipohjalla.

Haukkulaaksoa vuokrataan myös muiden kuin jäsenten käyttöön, vapaita aikoja voi kysellä majaisänniltä maaliskuusta alkaen. 

Kuivasensaarentie 267Tapavainolan kenttä

Yhdistyksen harjoituskenttä

Tapavainolan kenttä, eli Tapis, sijaitsee nimensä mukaisesti Tapavainolassa noin kahdeksan kilometrin päässä keskustasta entisen "Sikalan" koulun pihapiirissä. Kenttä on ollut yhdistyksellä kaupungilta vuokralla jo useamman vuoden.Kenttä on nurmipohjainen, kooltaan noin 60 x 50 m. Siellä on säädettävä A-este, kiinteä metrinen pk-hyppyeste ja säädettävä hyppyeste. Kenttä on vapaasti jäsenistön käytössä poislukien ajat kun se on varauskalenterin mukaisesti varattu yhdistyksen koulutuksiin ja koetapahtumiin.

Kentän vieressä on parkkialue, joka on eristetty itse kentästä maavallilla. Huomioithan, että aurinko pääsee porottamaan parkkipaikalle esteettä. Talvella kenttä aurataan, joten se on myös silloin jäsenten vapaassa käytössä.

Kenttä on jäsenistön vapaassa käytössä, mutta avointen lajikoulutusten tai erillisten tapahtumien vuoksi kenttä voi olla osin tai kokonaan varattuna, tarkista ajankohtaiset varaustiedot varauskalenterista

Tapavainolantie 18 (vieressä)

Rauniorata

Raunioalue Hanhijärvellä

Hanhijärven rauniorataa alettiin rakentamaan vuonna 2004 pelastuslaitoksen harjoittelualueelle. Alue on tällä hetkellä hyväksytty Palveluskoiraliiton sääntöjen mukaiseksi B-koealueeksi. Raunioalueella sijaitsee paljon erilaisia piiloja ja tunneleita. Alueella on myös kokeeseen kuuluvat ketteryystelineet ja tilaa tottelevaisuuden treenaamiseen.

Raunioradan varauksista ja käytöstä lisätietoja antaa rauniovastaava, ks. Yhteystiedot

Hanhijärventie 287