Haukkulaakso

Yhdistyksen maja kahdella harjoituskentällä

Haukkulaakso on LPKY:n maja Taipalsaaren Solkein kylässä, noin 30 km Lappeenrannasta. Helsingistä Haukkulaaksoon ajaa noin kolmessa tunnissa.

Lappeenrannan Palveluskoirayhdistys osti vuonna 1960 maa-alueen tarvitessaan tukikohdan palvelemaan koiraharrastajia niin harrastus- kuin kilpailutoiminnassa. Maja saatiin valmiiksi keväällä 1963 ja se nimettiin Haukkulaaksoksi. Majaa laajennettiin vuonna 1970.

Nykyisin maja toimii LPKY:n palvelus- ja pelastuskoirakokeiden sekä erilaisten leirien järjestämispaikkana.

Viimeisimpinä uudistuksina ovat wc-rakennukseen rakennettu huussi, joka on käytettävissä myös aikoina kun vedet eivät ole päällä sekä yläkentän parannustyöt.

Vuonna 2002 valmistui viisi hirsistä aittaa sekä mahtava grillikatos. Jäsenten käytössä on myös vuonna 2012 uusittu iso puusauna. Saunasta voi pulahtaa välillä "omaan" lampeen.

Kokeiden järjestämisen kannalta Haukkulaakso ja sen ympäristön maastot ovat ihanteelliset, lisäksi ympäristön maanomistajien positiivisen suhtautumisen ansiosta käytettävissä olevat maastot tuskin loppuvat kesken. Koulutuskenttiä Haukkulaaksossa on kaksi, hiekka- ja nurmipohjalla.

Haukkulaaksoa vuokrataan myös muiden kuin jäsenten käyttöön, vapaita aikoja voi kysellä majaisänniltä maaliskuusta alkaen.