Koulutukset

LPKY:n koulutukset

Tervetuloa koulutuksiin!
Tarjoamme koulutuksia eri jaoksissa, tutustu ensin jaosten toimintaan ja hakeudu sen jälkeen juuri teille sopivaan koulutukseen. 
Lisätietoja lajikohtaisesti jaosvastaavilta, kts. Yhteystiedot

Alta voit ladata tiedoston Tervetuloa koulutuksiin, joka on alunperin kirjoitettu yleisiksi ohjeiksi avoimiin pk- ja pelastuskoirien tottelevaisuuskoulutuksiin tuleville, mutta näitä voit hyödyntää myös muihin koulutuksiin tullessasi! 

Yhdistyksen koulutuksiin ja tapahtumiin osallistuminen edellyttää Kennelliiton määräysten mukaisia rokotuksia. Ethän myöskään tuo koiraasi tapahtumiin, jos epäilet sen olevan sairas. 


Koulutuksiin ilmoittautuminen

✔️Arjen Sankarit

▪️Koulutuksista ilmoitetaan yhdistyksen kotisivuilla, LPKY Arjen Sankarit -facebook-ryhmässä sekä Nimenhuudossa LPKY Arjen Sankarit ▪️Koulutuksiin ilmoittaudutaan Nimenhuudon kautta, tärkeää myös klikata OUT jos treeneihin ei osallistukaan, tällöin paikka vapautuu jollekin toiselle! ▪️Koulutukset jäsenille, tutustumiskäynti sovitusti jaosvastaavien kanssa ▪️Lpky.arjensankarit(at)gmail.com

✔️Palveluskoirat▪️PK-jaoksen tulevista tapahtumista ja koulutuksista ilmoitetaan Nimenhuudossa LPKY PK-harrastajat ▪️Ilmoitamme siellä myös PK- ja PEKO-harrastajien yhteisistä tottiksista, nämä treenit ovat yhdistyksen jäsenille. ▪️Lpky.pk(at)gmail.com

✔️Pelastuskoirat ▪️Peko-jaos ilmoittaa treeneistä ja tapahtumista ensisijaisesti Nimenhuudossa Lpky Peko treenaajat, siellä on myös ilmoittautumisohjeet. ▪️Tapahtumat pyritään julkaisemaan myös LPKY PEKO-facebookissa, LPKY:n nettisivuilla ja aikataulun salliessa Älppärissä. Hälyryhmällä on oma nimenhuuto ja facebook-sivut hälyn jäsenille ja kokelaille. ▪️Lpkypeko(at)gmail.com

✔️Toko ▪️Tapahtumista ja koulutuksista ilmoitetaan Lpky:n TOKO harrastajat -Facebook-ryhmässä ja LPKY:n nettisivuilla. Ilmoittautuminen tapahtuu facebookissa tai erikseen annettuun sähköpostiosoitteeseen. ▪️Mukanaolo edellyttää LPKY:n jäsenyyttä ja etusija on talkootyössä toimiville. ▪️Lpkytoko(at)gmail.com

✔️Rally-Toko ▪️Rata- ja teematreeneihin ilmoittaudutaan Nimenhuudossa LPKY Rally-toko ▪️Kursseista ja ulkopuolisten kouluttajien treeneistä tiedoitetaan LPKY:n verkkosivuilla ja FB-ryhmässä. Näihin ilmoittautuminen pääasiassa erillisellä lomakkeella. ▪️Koulutukset ovat tarkoitettu jäsenille, mutta tutustumiskäynti on mahdollista sopia jaosvastaavien kanssa ▪️Lpky.rally(at)gmail.com

✔️Vetokoirat ▪️Tapahtumista ja yhteisistä treeneistä ilmoitetaan LPKY Vetokoirat -facebook-ryhmässä ▪️Tapahtumissa koirakkona oleminen edellyttää yhdistyksen jäsenyyttä ▪️Lpky.veto(at)gmail.com

✔️Näyttelykoirat▪️


Tapavainolan kentän vakiovuorot kesäkaudella

Vakiovuorot ovat voimassa toukokuun alusta syyskuun loppuun.

Maanantai
Klo 18-21 Palvelus-/pelastuskoirat (omatoimivuoro) koko kenttä

Tiistai
Klo 17-18 Toko 1/2 kenttä
Klo 18-21 Toko koko kenttä 

Keskiviikko
Klo 18-21 Arjen Sankarit koko kenttä 

Torstai
Klo 17-18 Rally-Toko 1/2 kenttä
Klo 18-21 Rally-Toko koko kenttä

Perjantai
Klo 18-21 Palveluskoirat/Pelastuskoirat koko kenttä

Lauantai
Ei vakiovuoroja

Sunnuntai
Ei vakiovuoroja


Rally-tokokoulutusta


Peko-koulutusta


PK-koulutusta

PK-toiminnan aktiivisin aika alkaa keväästä jatkuen syksyyn. Silloin järjestetään haku-, jälki- ja viestikoulutusta maastossa. Ympärivuotista toimintaa löytyy tottelevaisuusharjoitusten merkeissä. Maasto- ja tottelevaisuustreenien lisäksi järjestetään erilaisia kursseja ja koulutustilaisuuksia.


BH-kurssi
pk-&pekokokeisiin tähtääville

LPKY:n jäsenille
BH-kurssi palvelus- ja pelastuskoirakokeisiin tähtääville koirakoille

Vetäjinä Marjaana Vihervuori ja Tuija Kajasranta
Tapiksen kentällä sunnuntaisin klo 17 ->
- 5.5. koirakon tason tarkistus

- 12.5. kaavion harjoittelu ilman koiraa. Liikkeiden harjoittelua koiran kanssa
- 19.5. sama kuin edellinen
- 26.5. halukkaille kokeenomainen harjoitus ja kaupunkiosuus.

Lisäksi harjoitellaan koirakoiden tarpeiden mukaan eri tottelevaisuusharjoituksia, sekä esim. ohituksia.
Mukaan mahtuu kuusi koirakkoa, etusija kaikille kerroille pääsevillä. Tarvittaessa kurssinvetäjät valitsevat osallistujat.
 

Hinta 40 € 
Ilmoittautumiset vain ajalla 15.-17.4.; pk-jaoksen meiliin lpky.pk (at) gmail.com (poista välit)

Kerro ilmomeilissä pääsetkö kaikille kerroille, missä vaiheessa tottiksenne on / milloin sinulla on tavoitteena osallistua käyttäytymiskokeeseen. 


Näyttelykoulutusta


Arkihallintaa

Arjen Sankarit jaosto tarjoaa jäsenistölle ilmaista arkihallinnan koulutusta ja ohitustreenimahdollisuuksia sekä lisäksi maksullisia luentoja ja kursseja kohdennetuista aiheista pienryhmille. 

Treenaamme noin kerran viikossa kesät talvet. Kesäisin on kerran viikossa vakiovuoro Tapiksella, talvisin treenaamme vaihtelevissa paikoissa, vaihtelevina ajankohtina. Lisäksi marras-maaliskuussa on joka toinen viikko maksullinen hallivuoro Heartraidersin hallilla.

Treeneistä ja muista tapahtumista löydät lisätietoa AS:n sivuilta. Toiminta on tarkoitettu LPKY:n jäsenille, mutta ilman jäsenyyttä voi tulla kokeilemaan kerran. 


Tokokoulutusta

▪️Tapahtumista ja koulutuksista ilmoitetaan Lpky:n TOKO harrastajat -Facebook-ryhmässä ja LPKY:n nettisivuilla. Ilmoittautuminen tapahtuu facebookissa tai erikseen annettuun sähköpostiosoitteeseen. 

TOKO-kurssi

LPKYn TOKO-jaos järjestää toko-kurssin aloitteleville harrastajille. Aiempaa toko-taustaa ei vaadita. 

Kurssi järjestetään Viretilan hallissa, osoitteessa Tukkikatu 5, Lappeenranta.

Ajankohta ti 5.3, ti 12.3, ti 19.3 ja ti 26.3, klo 19-20.30.

Kurssin hinta 40 €/Lpky:n jäsen, 60 €/ei-jäsen.

Sitovat ilmoittautumiset 26.2.24 mennessä sähköpostitse: lpkytoko (at) gmail.com (poista välit)

(Jos ilmoittauduttuasi olet estynyt tulemaan, voit myydä paikkasi eteenpäin)

Kurssille otetaan 5 koirakkoa, etusijalla Lpky:n jäsenet.


TOKOn kesän OMATOIMIryhmät

Tokon omatoimiryhmät kesäkaudella 2023

- Ryhmät treenaavat Tapavainolan kentällä tiistaisin klo 19-21 välillä. Treenit aloitetaan toukokuulla heti kun kenttä on treenikunnossa ja jatketaan n. syyskuulle asti.

- Koirakot jaetaan tarvittaessa kahteen ryhmään
- Omatoimiryhmässä jokainen liikkuroi ja auttaa toinen toistaan➡️ vaaditaan aiempaa toko-taustaa➡️koirien tulee sietää häiriötä➡️koirat tulee olla ohjaajan hallinnassa/kytkettynä➡️omatoimiryhmiin on talkoovelvoite (esim. tokojaoksen tehtävät, kouluttajan tehtävät, kisatalkoilu, haukkistalkoilu jne.)➡️vaaditaan LPKY:n jäsenyys

Haku omatoimiryhmiin 20.4 mennessä:
toko.omatoimi (at) gmail.com (poista välit)

Kerro hakemuksessa koirastasi (ikä, taso), tavoitteistasi sekä miten olet valmis talkoilemaan.

Tervetuloa mukaan!


Kokeet

Ajantasaisin tieto Virkusta! 


Rally-tokokisat

Viralliset rally-tokokisat:

  • 29.03.2024 MES, VOI, ALO, AVO. Lisätiedot Virkusta.

Epäviralliset rally-tokokisat:

  • 08.03.2024 Nakki-ALO, ALO, AVO, VOI, MES. Viretila halli, kenttä 1.  Tapahtuman Facebook sivuille tästä. Ilmottautuminen aukeaa 4.3. Ilmoittaudu tämän linkin kautta.

Vuoden 2024 LPKY:n rally-tokokisoja sponsoroi Buddy Pet Foods.


PK-kokeet

  • Su 5.11.23 BH-koe, lisätiedot Virkusta

Pekokokeet