Koulutukset

LPKY:n koulutukset

Tervetuloa koulutuksiin!
Tarjoamme koulutuksia eri jaoksissa, tutustu ensin jaosten toimintaan ja hakeudu sen jälkeen juuri teille sopivaan koulutukseen. 
Lisätietoja lajikohtaisesti jaosvastaavilta, kts. Yhteystiedot

Alta voit ladata tiedoston Tervetuloa koulutuksiin, joka on alunperin kirjoitettu yleisiksi ohjeiksi avoimiin pk- ja pelastuskoirien tottelevaisuuskoulutuksiin tuleville, mutta näitä voit hyödyntää myös muihin koulutuksiin tullessasi! 

Yhdistyksen koulutuksiin ja tapahtumiin osallistuminen edellyttää Kennelliiton määräysten mukaisia rokotuksia. Ethän myöskään tuo koiraasi tapahtumiin, jos epäilet sen olevan sairas. 


Koulutuksiin ilmoittautuminen

✔️Arjen Sankarit

▪️Koulutuksista ilmoitetaan yhdistyksen kotisivuilla, LPKY Arjen Sankarit -facebook-ryhmässä sekä Nimenhuudossa LPKY Arjen Sankarit ▪️Koulutuksiin ilmoittaudutaan Nimenhuudon kautta, tärkeää myös klikata OUT jos treeneihin ei osallistukaan, tällöin paikka vapautuu jollekin toiselle! ▪️Koulutukset jäsenille, tutustumiskäynti sovitusti jaosvastaavien kanssa ▪️Lpky.arjensankarit(at)gmail.com

✔️Palveluskoirat▪️PK-jaoksen tulevista tapahtumista ja koulutuksista ilmoitetaan Nimenhuudossa LPKY PK-harrastajat ▪️Ilmoitamme siellä myös PK- ja PEKO-harrastajien yhteisistä tottiksista, nämä treenit ovat yhdistyksen jäsenille. ▪️Lpky.pk(at)gmail.com

✔️Pelastuskoirat ▪️Peko-jaos ilmoittaa treeneistä ja tapahtumista ensisijaisesti Nimenhuudossa Lpky Peko treenaajat, siellä on myös ilmoittautumisohjeet. ▪️Tapahtumat pyritään julkaisemaan myös LPKY PEKO-facebookissa, LPKY:n nettisivuilla ja aikataulun salliessa Älppärissä. Hälyryhmällä on oma nimenhuuto ja facebook-sivut hälyn jäsenille ja kokelaille. ▪️Lpkypeko(at)gmail.com

✔️Toko ▪️Tapahtumista ja koulutuksista ilmoitetaan Lpky:n TOKO harrastajat -Facebook-ryhmässä ja LPKY:n nettisivuilla. Ilmoittautuminen tapahtuu facebookissa tai erikseen annettuun sähköpostiosoitteeseen. ▪️Mukanaolo edellyttää LPKY:n jäsenyyttä ja etusija on talkootyössä toimiville. ▪️Lpkytoko(at)gmail.com

✔️Rally-Toko ▪️Rata- ja teematreeneihin ilmoittaudutaan Nimenhuudossa LPKY Rally-toko ▪️Kursseista ja ulkopuolisten kouluttajien treeneistä tiedoitetaan LPKY:n verkkosivuilla ja FB-ryhmässä. Näihin ilmoittautuminen pääasiassa erillisellä lomakkeella. ▪️Koulutukset ovat tarkoitettu jäsenille, mutta tutustumiskäynti on mahdollista sopia jaosvastaavien kanssa ▪️Lpky.rally(at)gmail.com

✔️Vetokoirat ▪️Tapahtumista ja yhteisistä treeneistä ilmoitetaan LPKY Vetokoirat -facebook-ryhmässä ▪️Tapahtumissa koirakkona oleminen edellyttää yhdistyksen jäsenyyttä ▪️Lpky.veto(at)gmail.com

✔️Näyttelykoirat▪️


Tapavainolan kentän vakiovuorot kesäkaudella

Vakiovuorot ovat voimassa toukokuun alusta syyskuun loppuun.

Maanantai
Klo 18-21 Palvelus-/pelastuskoirat (omatoimivuoro) koko kenttä

Tiistai
Klo 17-18 Toko 1/2 kenttä
Klo 18-21 Toko koko kenttä 

Keskiviikko
Klo 18-21 Arjen Sankarit koko kenttä 

Torstai
Klo 17-18 Rally-Toko 1/2 kenttä
Klo 18-21 Rally-Toko koko kenttä

Perjantai
Klo 18-21 Palveluskoirat/Pelastuskoirat koko kenttä

Lauantai
Ei vakiovuoroja

Sunnuntai
Ei vakiovuoroja


Teemana Suojelu: 
C-osan rakentaminen

Tule tutustumaan suojeluun, leikittämään pentua, käymään vieraalla maalimiehellä tai muuten vaa hakemaan vinkkejä esim. irrotuksiin, kiihkeän mielentilan hallintaan tai koiran kanssa leikkimiseen! 

ILMOITTAUTUMINEN tästä linkistä


Rally-tokokoulutusta


Peko-koulutusta

Peko-jaoksen tottikset Tapiksella

Pe 14.4. alkaen klo 18-21 pääsääntöisesti omatoimitreeneinä. Ei tasovaatimuksia ja ovat avoimia sekä peko- että pk-koirakoille. Huomioikaa, että jos kenttä on vielä märkä, harjoitellaan parkkipaikalla. Ei pakollista ennakkoilmoittautumista, mutta treenit on merkitty nimenhuutoon ja sinne voi klikata in.


PK-koulutusta

PK-toiminnan aktiivisin aika alkaa keväästä jatkuen syksyyn. Silloin järjestetään haku-, jälki- ja viestikoulutusta maastossa. Ympärivuotista toimintaa löytyy tottelevaisuusharjoitusten merkeissä. Maasto- ja tottelevaisuustreenien lisäksi järjestetään erilaisia kursseja ja koulutustilaisuuksia.


HAKU AUKI! PK-tottis omatoimihallivuoro kevät-24

Omatoimivuoron treeniaika on sunnuntaisin 10-11.30 Riehukoirat Oy:n hallissa Mustolassa.

Hallivuoro 7.1.24 alkaen ja 24.3 asti eli 12 kertaa. Treenipaikan hinta tulee olemaan n. 20-25 euroa kuukaudessa ja ilmoittautuessasi sitoudut osallistumaan koko jaksolle. Ellet pääse jollekin kerralle, niin voit itse myydä sen eteenpäin.

Omatoimivuorolla autetaan toisiamme treenien toteuttamisessa, mutta vuorolla ei ole varsinaista kouluttajaa. Hallissa treenaa yhtä aikaa kaksi koiraa väliaidalla erotetuissa tiloissa, mutta koirien tulee olla ohjaajan hallinnassa tai kytkettyinä. Omatoimivuorolle osallistuvilla on talkoovelvoite jossakin yhdistyksen vuoden 2024 tapahtumassa. Vuoro on ensisijaisesti palveluskoirarotuisille ja sille mahtuu enintään 8 koirakkoa.

HAKU omatoimiryhmään 10.12.23 mennessä sähköpostitse vainikkasuvi (at) gmail.com (poista välit)

Kerro hakemuksessa lyhyesti koirastasi ja tavoitteistasi!

Näyttelykoulutusta


Arkihallintaa

Arjen Sankarit jaosto tarjoaa jäsenistölle ilmaista arkihallinnan koulutusta ja ohitustreenimahdollisuuksia sekä lisäksi maksullisia luentoja ja kursseja kohdennetuista aiheista pienryhmille. 

Treenaamme noin kerran viikossa kesät talvet. Kesäisin on kerran viikossa vakiovuoro Tapiksella, talvisin treenaamme vaihtelevissa paikoissa, vaihtelevina ajankohtina. Lisäksi marras-maaliskuussa on joka toinen viikko maksullinen hallivuoro Heartraidersin hallilla.

Treeneistä ja muista tapahtumista löydät lisätietoa AS:n sivuilta. Toiminta on tarkoitettu LPKY:n jäsenille, mutta ilman jäsenyyttä voi tulla kokeilemaan kerran. 


Tokokoulutusta

▪️Tapahtumista ja koulutuksista ilmoitetaan Lpky:n TOKO harrastajat -Facebook-ryhmässä ja LPKY:n nettisivuilla. Ilmoittautuminen tapahtuu facebookissa tai erikseen annettuun sähköpostiosoitteeseen. 

TOKOn kesän OMATOIMIryhmät

Tokon omatoimiryhmät kesäkaudella 2023

- Ryhmät treenaavat Tapavainolan kentällä tiistaisin klo 19-21 välillä. Treenit aloitetaan toukokuulla heti kun kenttä on treenikunnossa ja jatketaan n. syyskuulle asti.

- Koirakot jaetaan tarvittaessa kahteen ryhmään
- Omatoimiryhmässä jokainen liikkuroi ja auttaa toinen toistaan➡️ vaaditaan aiempaa toko-taustaa➡️koirien tulee sietää häiriötä➡️koirat tulee olla ohjaajan hallinnassa/kytkettynä➡️omatoimiryhmiin on talkoovelvoite (esim. tokojaoksen tehtävät, kouluttajan tehtävät, kisatalkoilu, haukkistalkoilu jne.)➡️vaaditaan LPKY:n jäsenyys

Haku omatoimiryhmiin 20.4 mennessä:
toko.omatoimi (at) gmail.com (poista välit)

Kerro hakemuksessa koirastasi (ikä, taso), tavoitteistasi sekä miten olet valmis talkoilemaan.

Tervetuloa mukaan!


Kokeet

Ajantasaisin tieto Virkusta! 


Rally-tokokisat

Viralliset rally-tokokisat:

Vuoden 2023 LPKY:n rally-tokokisoja sponsoroi Monster Pet Food.

  • 21.10. ALO/AVO ja VOI/MES Viretilahallilla, lisätiedot Virkusta
  • 22.10. VOI/MES Viretilahallilla, lisätiedot Virkusta
  • 11.11. Seuranmestaruuskisat Viretilahallilla, kaikki luokat, lisätiedot Virkusta

Epäviralliset rally-tokokisat

  • Ei epiksiä suunnitteilla loppuvuodelle 2023

PK-kokeet

  • Su 5.11.23 BH-koe, lisätiedot Virkusta

Pekokokeet