Koulutukset

LPKY:n koulutukset

Tervetuloa koulutuksiin!
Tarjoamme koulutuksia eri jaoksissa, tutustu ensin jaosten toimintaan ja hakeudu sen jälkeen juuri teille sopivaan koulutukseen. 
Lisätietoja lajikohtaisesti jaosvastaavilta, kts. Yhteystiedot

Alta voit ladata tiedoston Tervetuloa koulutuksiin, joka on alunperin kirjoitettu yleisiksi ohjeiksi avoimiin pk- ja pelastuskoirien tottelevaisuuskoulutuksiin tuleville, mutta näitä voit hyödyntää myös muihin koulutuksiin tullessasi! 

Yhdistyksen koulutuksiin ja tapahtumiin osallistuminen edellyttää Kennelliiton määräysten mukaisia rokotuksia. Ethän myöskään tuo koiraasi tapahtumiin, jos epäilet sen olevan sairas. 


Koulutuksiin ilmoittautuminen

✔️Arjen Sankarit

▪️Koulutuksista ilmoitetaan yhdistyksen kotisivuilla, LPKY Arjen Sankarit -facebook-ryhmässä sekä Nimenhuudossa LPKY Arjen Sankarit ▪️Koulutuksiin ilmoittaudutaan Nimenhuudon kautta, tärkeää myös klikata OUT jos treeneihin ei osallistukaan, tällöin paikka vapautuu jollekin toiselle! ▪️Koulutukset jäsenille, tutustumiskäynti sovitusti jaosvastaavien kanssa ▪️Lpky.arjensankarit(at)gmail.com

✔️Palveluskoirat▪️PK-jaoksen tulevista tapahtumista ja koulutuksista ilmoitetaan Nimenhuudossa LPKY PK-harrastajat ▪️Ilmoitamme siellä myös PK- ja PEKO-harrastajien yhteisistä tottiksista, nämä treenit ovat yhdistyksen jäsenille. ▪️Lpky.pk(at)gmail.com

✔️Pelastuskoirat ▪️Peko-jaos ilmoittaa treeneistä ja tapahtumista ensisijaisesti Nimenhuudossa Lpky Peko treenaajat, siellä on myös ilmoittautumisohjeet. ▪️Tapahtumat pyritään julkaisemaan myös LPKY PEKO-facebookissa, LPKY:n nettisivuilla ja aikataulun salliessa Älppärissä. Hälyryhmällä on oma nimenhuuto ja facebook-sivut hälyn jäsenille ja kokelaille. ▪️Lpkypeko(at)gmail.com

✔️Toko ▪️Tapahtumista ja koulutuksista ilmoitetaan Lpky:n TOKO harrastajat -Facebook-ryhmässä ja LPKY:n nettisivuilla. Ilmoittautuminen tapahtuu facebookissa tai erikseen annettuun sähköpostiosoitteeseen. ▪️Mukanaolo edellyttää LPKY:n jäsenyyttä ja etusija on talkootyössä toimiville. ▪️Lpkytoko(at)gmail.com

✔️Rally-Toko ▪️Rata- ja teematreeneihin ilmoittaudutaan Nimenhuudossa LPKY Rally-toko ▪️Kursseista ja ulkopuolisten kouluttajien treeneistä tiedoitetaan LPKY:n verkkosivuilla ja FB-ryhmässä. Näihin ilmoittautuminen pääasiassa erillisellä lomakkeella. ▪️Koulutukset ovat tarkoitettu jäsenille, mutta tutustumiskäynti on mahdollista sopia jaosvastaavien kanssa ▪️Lpky.rally(at)gmail.com

✔️Vetokoirat ▪️Tapahtumista ja yhteisistä treeneistä ilmoitetaan LPKY Vetokoirat -facebook-ryhmässä ▪️Tapahtumissa koirakkona oleminen edellyttää yhdistyksen jäsenyyttä ▪️Lpky.veto(at)gmail.com

✔️Näyttelykoirat▪️


Tapavainolan kentän vakiovuorot kesäkaudella

Vakiovuorot ovat voimassa toukokuun alusta syyskuun loppuun.

Maanantai
Klo 18-21 Palvelus-/pelastuskoirat (omatoimivuoro) koko kenttä

Tiistai
Klo 17-18 Toko 1/2 kenttä
Klo 18-21 Toko koko kenttä 

Keskiviikko
Klo 18-21 Arjen Sankarit koko kenttä 

Torstai
Klo 17-18 Rally-Toko 1/2 kenttä
Klo 18-21 Rally-Toko koko kenttä

Perjantai
Klo 18-21 Palveluskoirat/Pelastuskoirat koko kenttä

Lauantai
Ei vakiovuoroja

Sunnuntai
Ei vakiovuoroja


Rally-tokokoulutusta


Peko-koulutusta


- Pekoleiri 2.-4.8.2024 - 

Pelastuskoiraharrastajien leiri Haukkulaaksossa, katso lisäinfoa kuvasta klikkaamalla.


Lisätiedot ja ilmot kirsi.seppanen4 (at) gmail.com (poista välit)


- Avoimet peko-tottikset Tapiksella maanantaisin -

AVOIMET PK/PEKO-TOTTIKSET TAPIKSELLA MAANANTAISIN KLO 18->

alkaen ma 6.5.24

Ilmoittautuminen ohjatulle tunnille 18-19 joka kerta erikseen, max 6 koiraa.
Kello 19 eteenpäin omatoimitreenit, joihin toivotaan myös ilmoittautumisia, jotta esimerkiksi treenien suunnitteleminen olisi helpompaa (ei pakollinen)

Ilmoittautuminen LPKY Pk-harrastajat -Nimenhuudossa
Luethan ohjeet treeneissä käymiseen, olit uusi tai vanha kävijä! Mukavat treenit jokaiselle :)


PK-koulutusta

PK-toiminnan aktiivisin aika alkaa keväästä jatkuen syksyyn. Silloin järjestetään haku-, jälki- ja viestikoulutusta maastossa. Ympärivuotista toimintaa löytyy tottelevaisuusharjoitusten merkeissä. Maasto- ja tottelevaisuustreenien lisäksi järjestetään erilaisia kursseja ja koulutustilaisuuksia. 

Hei pk-treenaaja! Pk-jaoksen sivulle on koottu infoa treeneihin tulemisesta ym, niin uusille kuin vanhoillekin kävijöille. Nähdään kentällä ja maastossa! 


- Avoimet pk-tottikset Tapiksella maanantaisin -

AVOIMET PK/PEKO-TOTTIKSET TAPIKSELLA MAANANTAISIN KLO 18->

alkaen ma 6.5.24

Ilmoittautuminen ohjatulle tunnille 18-19 joka kerta erikseen, max 6 koiraa.
Kello 19 eteenpäin omatoimitreenit, joihin toivotaan myös ilmoittautumisia, jotta esimerkiksi treenien suunnitteleminen olisi helpompaa (ei pakollinen)

Ilmoittautuminen LPKY Pk-harrastajat -Nimenhuudossa


PK-maastolajien POP-UP

Tule tutustumaan palveluskoirakokeiden maasto-osuuksiin (haku, jälki, esineruutu)! 

Jäsenille maksuton!  
Ilmoittaudu mukaan 31.5. mennessä
lpky.pk (at) gmail.com (poista välit) 


- Avoimet MAASTOTREENIT Haukkulaaksossa -

Sunnuntai 9.6. kaikille avoimet maastotreenit Haukkiksessa, Taipalsaarella! Mukaan voi tulla aivan ensikertalaisena tai miljoona vuotta reenanneena, mietiskellään yhdessä minkälaisia reenejä kukakin voisi tehdä. Ilmoittaudu Facebookin LPKY:n palveluskoiraryhmässä tai lpky.pk@gmail.com, ja kerro haluatko treenata jälkeä / hakua / esineruutua. Kokoonnutaan majalla klo 9, ja katellaan kuka menee mihinkin. 

Ilmoittautumiset 8.6. klo 18 mennessä!  


- TOTTISLEIRI HAUKKULAAKSOSSA 6.-7.7.24 -

Kouluttajana moninkertainen arvokisamenestyjä Miia Kiviaho, hänen esittelynsä löydät tekstin lopusta.
Leiri on suunnattu palvelus-/pelastuskoiraharrastajille, joten siellä harjoitellaan pk-tottiksen / BH-kokeen liikkeitä, sekä näissä kokeissa vaadittavaa aktiivisuutta ja mielentilaa kunkin koirakon tarpeiden mukaisesti.
✅️Koirakkopaikat 10 kpl varataan ensisijaisesti viime ja kuluvana vuonna LPKY:n nimissä tottiksia useamman kerran vetäneille, toissijaisesti yhdistyksen maastokoulutuksia vetäneille, ja kolmanneksi LPKY:n jäsenille. Mikäli koirakkopaikat eivät täyty yhdistyksen omista jäsenistä, avataan ilmoittautuminen myös yhdistyksen ulkopuolisille.Tarvittaessa pk-jaosvetäjät valitsevat koirakkopaikoille pääsevät.
Kuuntelijoiden määrää ei ole rajattu. Opetus on tasokasta, joten kuuntelupaikallakin kaikentasoiset harrastajat taatusti saavat hyviä työkaluja, sekä ideoita omiin treeneihinsä.
✅️Ilmoittautumiset lpky.pk @ gmail.com, otsikkona Kiviahon tottisleiri. Kerro ilmomeilissä lyhyesti omasta ja koirasi osaamistasosta, ja kouluttajapaikalle ilmoittautuessasi milloin ja mitä koulutuksia olet vetänyt.
✅️Ilmoittautuminen aukeaa heti, kouluttajien etusija koirakkopaikoille on su 24.3.24 asti, LPKY:n jäsenien etusija su 31.3. asti. Ilmoittautuminen yhdistyksen ulkopuolisille 1.- 21.4.24. Kuunteluoppilaiden ilmoittautumiset myös 21.4. mennessä.
✅️Ilmoittautuminen on sitova, ja paikkasi leirillä varmistuu osallistumismaksun maksettuasi. Ohjeet maksuun saat etusija-aikojen puitteissa.
✅️Leirin hinta:
koirakkopaikka, euroa vkl

kouluttaja 90
jäsen 130
 ulkopuolinen 210 

kuuntelupaikka, euroa vkl/1 pv
kouluttaja 0 / 0
jäsen 40 / 20
ulkopuolinen 60 / 30

Koirakkopaikan hinta sisältää koulutuksen lisäksi majoituksen pe-illasta su-iltaan, lauantaina aamukahvin, lounaan ja iltaruuan, sekä sunnuntaina aamupalan, lounaan ja lähtökahvit. Kuuntelupaikan hintaan sisältyy lauantain aamukahvi ja lounas, sunnuntaina aamupala, lounas ja lähtökahvit. (Yöpyminen mikäli majoituspaikat eivät täyty koirakoista.)
✅️Miia Kiviahon esittely:"Palveluskoiraharrastamisen olen aloittanut vuonna -99 kansallisten lajien parissa. Alkuun metsäjälki, myöhemmin myös henkilöhaku, etsintäkoe ja viestikin tulivat kuvioihin mukaan. Kilpailin useampana vuonna kahdella koiralla Sm-tasolla ja Pohjoismaiden mestaruuskisoissa saavuttaen jonkun mitalinkin.
Harrastin sivulajina myös tokoa ja koulutin kolmelle koiralleni TVA-arvon, lisäksi yhdelle Ruotsin ja Norjan TVA-arvon ja saavutin Belgianpaimenkoirien mm-kisoissa pronssia.
Vuonna 2010 siirryin suojelun pariin. Siinä olen kilpaillut kahdella eri koiralla, edustaen Suomea MM-kisoissa yhteensä 10 kertaa ja saavuttaen sekä Sm- että Rm-kisoista useita mitaleja. Ohjaamilleni koirille olen kouluttanut 10 käyttövalion arvoa viidestä eri lajista. Nykyisin suojelun lisäksi olen kisannut myös IFH-jäljellä.
Olen opastanut lukuisissa seminaareissa eri rotuisten koirien ohjaajia, niin tottelevaisuudessa kuin jäljelläkin. Tottelevaisuuden kouluttamisen koen mielenkiintoisena ja haastavana, mutta juuri se tekee siitä niin kiehtovaa ❤️"

Näyttelykoulutusta


Arkihallintaa

Arjen Sankarit jaosto tarjoaa jäsenistölle ilmaista arkihallinnan koulutusta ja ohitustreenimahdollisuuksia sekä lisäksi maksullisia luentoja ja kursseja kohdennetuista aiheista pienryhmille. 

Treenaamme noin kerran viikossa kesät talvet. Kesäisin on kerran viikossa vakiovuoro Tapiksella, talvisin treenaamme vaihtelevissa paikoissa, vaihtelevina ajankohtina. Lisäksi marras-maaliskuussa on joka toinen viikko maksullinen hallivuoro Heartraidersin hallilla.

Treeneistä ja muista tapahtumista löydät lisätietoa AS:n sivuilta. Toiminta on tarkoitettu LPKY:n jäsenille, mutta ilman jäsenyyttä voi tulla kokeilemaan kerran. 


Tokokoulutusta

▪️Tapahtumista ja koulutuksista ilmoitetaan Lpky:n TOKO harrastajat -Facebook-ryhmässä ja LPKY:n nettisivuilla. Ilmoittautuminen tapahtuu facebookissa tai erikseen annettuun sähköpostiosoitteeseen. 

- TOKOn kesän OMATOIMIryhmät -

Tokon omatoimiryhmät kesäkaudella 2024

- Ryhmät treenaavat Tapavainolan kentällä tiistaisin klo 19-21 välillä. Treenit aloitetaan toukokuulla heti kun kenttä on treenikunnossa ja jatketaan n. syyskuulle asti.

- Koirakot jaetaan tarvittaessa kahteen ryhmään
- Omatoimiryhmässä jokainen liikkuroi ja auttaa toinen toistaan➡️ vaaditaan aiempaa toko-taustaa➡️koirien tulee sietää häiriötä➡️koirat tulee olla ohjaajan hallinnassa/kytkettynä➡️omatoimiryhmiin on talkoovelvoite (esim. tokojaoksen tehtävät, kouluttajan tehtävät, kisatalkoilu, haukkistalkoilu jne.)➡️vaaditaan LPKY:n jäsenyys

 - Omatoimiryhmän jäsenet voivat ilmoittaa vapaista vuoroista ja näihin vapautuneisiin vuoroihin voi ilmoittautua omatoimiryhmän WhattsApp-ryhmässä. Jos haluat liittyä WhattsApp-ryhmään, lähetä tieto siitä sähköpostitse toko.omatoimi (at) gmail.com

Tervetuloa mukaan!


Tokoa aloittelijoille

Kesän ajan tarjolla ohjattua koulutusta aloitteleville toko-harrastajille. Treenit tiistai-iltaisin klo 18-19 Tapavainolan kentällä. Ilmoittautuminen nimenhuudon kautta. Treenikertoja lisäillään nimenhuutoon sitä mukaa kun niihin löytyy kouluttajia.

Kokeet

Ajantasaisin tieto Virkusta! 


Rally-tokokisat

Viralliset rally-tokokisat:

  • 9.7.2024 ALO, AVO, VOI. Lisätiedot Virkusta.
  • 10.7.2024 MES x2. Lisätiedot Virkusta.

Epäviralliset rally-tokokisat:

  • 13.6.2024 Nakki-Alo, ALO, AVO, VOI ja MES. Tapiksen kentällä. Lisätiedot myöhemmin.

Vuoden 2024 LPKY:n rally-tokokisoja sponsoroi Buddy Pet Foods.


PK-kokeet

❗️Seuraottelu (ent. Kaupunkiottelu) 11.8.24 Imatralla.❗️Lajeina PAHA & PAJÄ 1-3 A-tottiksin.
☀️ Ottelu käydään kolmihenkisin joukkuein, seurasta on mahdollisuus lähettää max kaksi joukkuetta, ja vain yksi kolmosen jälkikoira.
❗️Haku LPKY:n joukkueeseen 18.7 mennessä osoitteeseen lpky.pk @ gmail.com (joukkueet on ilmoitettava IPKY:lle viim. 23.7.).
❗️Käytä meilin otsikkona "Seuraottelu 24" ja kerro viestissä ohjaajan ja koiran (virallinen nimi + rek.tunnus)tietojen lisäksi kumpaan lajiin ja mihin luokkaan haluaisit osallistua.
☀️ Tarvittaessa pk-jaos valitsee joukkueiden kokoonpanon yhdessä hallituksen edustajan kanssa.
☀️ LPKY korvaa ottelun jälkeen joukkueiden jäsenten osallistumismaksut ja kilsat yhdistyksen kulukorvausohjeen mukaisesti.

Pekokokeet