Koulutukset

LPKY:n koulutukset

Tervetuloa koulutuksiin! Tarjoamme koulutuksia eri jaoksissa, tutustu ensin jaosten toimintaan ja hakeudu sen jälkeen juuri teille sopivaan koulutukseen. 

Lisätietoja lajikohtaisesti jaosvastaavilta, kts. Yhteystiedot

Alta voit ladata tiedoston Tervetuloa koulutuksiin, joka on alunperin kirjoitettu yleisiksi ohjeiksi avoimiin pk- ja pelastuskoirien tottelevaisuuskoulutuksiin tuleville, mutta näitä voit hyödyntää myös muihin koulutuksiin tullessasi! 

Yhdistyksen koulutuksiin ja tapahtumiin osallistuminen edellyttää Kennelliiton määräysten mukaisia rokotuksia. Ethän myöskään tuo koiraasi tapahtumiin, jos epäilet sen olevan sairas. 


Koulutuksiin ilmoittautuminen

✔️Arjen Sankarit

▪️Koulutuksista ilmoitetaan yhdistyksen kotisivuilla, LPKY Arjen Sankarit -facebook-ryhmässä sekä Nimenhuudossa LPKY Arjen Sankarit ▪️Koulutuksiin ilmoittaudutaan Nimenhuudon kautta, tärkeää myös klikata OUT jos treeneihin ei osallistukaan, tällöin paikka vapautuu jollekin toiselle! ▪️Koulutukset jäsenille, tutustumiskäynti sovitusti jaosvastaavien kanssa ▪️Lpky.arjensankarit(at)gmail.com

✔️Palveluskoirat▪️PK-jaoksen tulevista tapahtumista ja koulutuksista ilmoitetaan Nimenhuudossa LPKY PK-harrastajat ▪️Ilmoitamme siellä myös PK- ja PEKO-harrastajien yhteisistä tottiksista, nämä treenit ovat yhdistyksen jäsenille. ▪️Lpky.pk(at)gmail.com

✔️Pelastuskoirat ▪️Peko-jaos ilmoittaa treeneistä ja tapahtumista ensisijaisesti Nimenhuudossa Lpky Peko treenaajat, siellä on myös ilmoittautumisohjeet. ▪️Tapahtumat pyritään julkaisemaan myös LPKY PEKO-facebookissa, LPKY:n nettisivuilla ja aikataulun salliessa Älppärissä. Hälyryhmällä on oma nimenhuuto ja facebook-sivut hälyn jäsenille ja kokelaille. ▪️Lpkypeko(at)gmail.com

✔️Toko ▪️Tapahtumista ja koulutuksista ilmoitetaan Lpky:n TOKO harrastajat -Facebook-ryhmässä ja LPKY:n nettisivuilla. Ilmoittautuminen tapahtuu facebookissa tai erikseen annettuun sähköpostiosoitteeseen. ▪️Mukanaolo edellyttää LPKY:n jäsenyyttä ja etusija on talkootyössä toimiville. ▪️Lpkytoko(at)gmail.com

✔️Rally-Toko ▪️Rata- ja teematreeneihin ilmoittaudutaan LPKY:n rally-toko harrastajat -ryhmässä. Ryhmään pääsy edellyttää LPKY:n jäsenyyttä ▪️Kursseista ja ulkopuolisten kouluttajien treeneistä tiedoitetaan LPKY:n verkkosivuilla ja FB-ryhmässä. Näihin ilmoittautuminen pääasiassa erillisellä lomakkeella. ▪️Koulutukset ovat tarkoitettu jäsenille, mutta tutustumiskäynti on mahdollista sopia jaosvastaavien kanssa ▪️Lpky.rally(at)gmail.com

✔️Vetokoirat ▪️Tapahtumista ja yhteisistä treeneistä ilmoitetaan LPKY Vetokoirat -facebook-ryhmässä ▪️Tapahtumissa koirakkona oleminen edellyttää yhdistyksen jäsenyyttä ▪️Lpky.veto(at)gmail.com

✔️Näyttelykoirat▪️


Tapavainolan kentän vakiovuorot kesäkaudella

Huom! Vakiovuorot ovat voimassa toukokuun alusta syyskuun loppuun.

Maanantai  Touko-syyskuussa PK/Peko uudet harrastajat klo 18-19 (kouluttaja paikalla), omatoimitreenaajat klo 19->  SUUNNATTU PK-ROTUISILLE KOIRILLE TAI KISAAMAAN TÄHTÄÄVILLE
Tiistai  Toko klo 17:30-22:00
Keskiviikko  Arjen Sankarit klo 18:00-21.00
Torstai  Rally-toko klo 16:45-21:00
Perjantai  PK/Peko klo 18:00-21:00 (omatoimivuoro)
Lauantai  -
Sunnuntai Loka-marraskuussa PK/peko klo 12, ei kouluttajaa paikalla

  •  Vakiovuorojen ja erillisten tapahtumavarausten ulkopuolella kenttä on jäsenten vapaassa käytössä.

Psyykkinen valmennus koiraurheilussa 8. & 9.7.2023 Haukkulaakso, Taipalsaari

Urheilupsykologi Emma Hietarinnan valmennusviikonloppu Haukkulaaksossa. Lisätiedot ja ilmoittautuminen tällä lomakkeella. Tämä valmennus soveltuu kaikentasoisille koiranomistajille ja harrastajille! Lisätietoja voit kysellä myös: lpky.rally(at)gmail.com


Rally-tokokoulutusta


Peko-koulutusta

Peko-jaoksen tottikset Tapiksella

Pe 14.4. alkaen klo 18-21 pääsääntöisesti omatoimitreeneinä. Ei tasovaatimuksia ja ovat avoimia sekä peko- että pk-koirakoille. Huomioikaa, että jos kenttä on vielä märkä, harjoitellaan parkkipaikalla. Ei pakollista ennakkoilmoittautumista, mutta treenit on merkitty nimenhuutoon ja sinne voi klikata in.

LEIKKIKOULU Palvelus-ja pelastuskoirakokeisiin tähtääville jäsenille ma 5.6. avoimien tottisten paikalla Tapiksella klo 18 ->
Ota mukaan koiran paras lelu, ja jos se palkkaantuu myös ruuasta, sitäkin esim. pieneen rasiaan. Harjoitusta varten koiran olisi hyvä olla mahdollisimman nälkäinen, jotta leikki-into olisi korkeimmillaan.
Ohjaajalle maassa rymyämisen kestävä vaatetus, ja rutkasti leikkimieltä.
Käytäthän koiran tarpeillaan ennen leikkikouluun saapumista, ja muista varata mukaan vettä, sekä aurinkoisella kelillä aurinkosuoja auton päälle.

Vetäjinä Mari Kortelainen, Anna Forsström ja Marjaana Vihervuori.


Peko-jaoksen kevään ja alkukesän avoimet maastotreenipäivät

🌱to 20.4., 🌱ti 25.4., 🌱to 4.5., 🌱ti 9.5., 🌱to 18.5., 🌱ti 23.5., 🌱to 1.6., 🌱ti 6.6., 🌱to 15.6., 🌱ti 20.6. ja 🌱to 29.6.

Treeni laitetaan auki Lpky Peko treenaajat-nimenhuutoon viikkoa ennen ja samalla ilmoitetaan vetäjä, paikka, aika, aihe ja koirakoiden enimmäismäärä. Ilmoittautuminen aina nimenhuudon kautta.
Peruuntumisvaraus, jos ei saada treenille vetäjää. Tervetuloa treeneihin!


PK-koulutusta

PK-toiminnan aktiivisin aika alkaa keväästä jatkuen syksyyn. Silloin järjestetään haku-, jälki- ja viestikoulutusta maastossa. Ympärivuotista toimintaa löytyy tottelevaisuusharjoitusten merkeissä. Maasto- ja tottelevaisuustreenien lisäksi järjestetään erilaisia kursseja ja koulutustilaisuuksia.


LEIKKIKOULU Palvelus-ja pelastuskoirakokeisiin tähtääville jäsenille ma 5.6. avoimien tottisten paikalla Tapiksella klo 18 ->
Ota mukaan koiran paras lelu, ja jos se palkkaantuu myös ruuasta, sitäkin esim. pieneen rasiaan. Harjoitusta varten koiran olisi hyvä olla mahdollisimman nälkäinen, jotta leikki-into olisi korkeimmillaan.
Ohjaajalle maassa rymyämisen kestävä vaatetus, ja rutkasti leikkimieltä.
Käytäthän koiran tarpeillaan ennen leikkikouluun saapumista, ja muista varata mukaan vettä, sekä aurinkoisella kelillä aurinkosuoja auton päälle.

Vetäjinä Mari Kortelainen, Anna Forsström ja Marjaana Vihervuori.


Hakukurssi toukokuussa! 


PK-kokeiden ratamestariksi? 

Ratamestari on vastaavan koetoimitsijan kanssa yksi keskeisimmistä rooleista kokeen järjestämisen kannalta. Ilman ratamestareita kokeita ei järjestetä. Ratamestari suunnittelee koeradan/radat, ja vastaa koepäivänä radan toimivuudesta. 

🏷️Teoriaa Teamsissa ke 17.5. klo 19Käytännnönharjoittelu maastossa pe 🏷️19.5. klo 10


Tähtäimessä palveluskoirakokeet? 


Pk-maastolajien pop-up La 3.6.23!


Tottisleiri 16.-18.6.2023

Ilmoittautuminen avautuu 10.4.!

Ilmoittautuminen:
10.4 alkaen LPKY:n jäsenet hintaan 115e koirakkopaikka. 17.4. alkaen ei-jäsenet hintaan 135e.
Ilmoittautuminen lomakkeen kautta: klikkaa 

Hinnat sisältävät majoituksen neljän hengen mökeissä sekä ruuat. Yhteensä 10 koirakkopaikkaa.

Kuunteluoppilaat: 1 pv 30e / 2 pv 40e
Kuunteluoppilaita pääsee rajaton määrä.
Kuunteluoppilaspaikka sisältää lounaan ja päiväkahvin.

Ilmoittautuminen päättyy 12.5 klo 15, jonka jälkeen leirille tuleville koirakoille lähtee leirikirje sähköpostiin sekä ohjeet maksaa leirimaksu 15.5 mennessä. Koirakkopaikkalaiset maksavat paikkansa 15.5. Leirimaksu sisältää myös ennakkomaksun 40e, jota ei palauteta, jos leiripaikan peruu 15.5 jälkeen. Paikkaa voi tällöin tarjota toiselle.

Leiriohjelma:
1
6.5. klo 18→majoittuminen, iltapala, suunnitellaan treenejä, sauna
17.5. Pyritään aloittamaan noin 9 ja päivä rytmittyy treenien ja ruokailujen ympärille, sauna 18.5 Pyritään aloittamaan noin 9 ja päivä rytmittyy treenien ja ruokailujen ympärille.

Koirakkopaikat täynnä, kuuntelijoita mahtuu rajaton määrä! (päiv.17.4.)

Hakuleiri Haukkulaaksossa 28.-30.7.23! Kouluttajana Reija Nieminen

Ilmoittautuminen

Koirakkopaikat 1.5. alkaen LPKY:n jäsenet hintaan 120e, 8.5. alkaen ei-jäsenet 150e. Koirakkopaikan hinta sisältää majoituksen neljän hengen mökeissä sekä ruuat. Yhteensä 10 koirakkopaikkaa. Koirat saavat yöpyä mökeissä, mutta eivät sängyillä. 
Kuunteluoppilaat 1 pv 35e, 2 pv 50e. Kuunteluoppilaiden määrää ei ole rajattu. Kuunteluoppilaspaikka sisältää lounaan ja päiväkahvin.
Ilmoittautuminen päättyy 9.6., jonka jälkeen leirille valituille koirakkopaikkalaisille lähetetään leirikirje sähköpostiin sekä ohjeet leirimaksun maksamiseen.
Koirakkopaikan maksu tulee suorittaa 15.6. Leirimaksu sisältää myös ennakkomaksun 40e, jota ei palauteta, jos leiripaikan peruu 15.6.jälkeen. Paikkaa voi tällöin tarjota toiselle. Mikäli koirakokopaikoille on enemmän tulijoita kuin koirakkopaikkoja on, nii leirin järjestäjät tekevät koirakkovalinnat. 

Alustava leiriohjelma
28.7. klo 18 alkaen majoittuminen, treenisuunnitelmien tekoa, sauna ja iltapala

29. ja 30.7. päivät pyritään aloittamaan klo 9, treenien ja ruokailun rytmitystä suunnitellaan yhdessä


Arkihallintaa

Arjen Sankarit jaosto tarjoaa jäsenistölle ilmaista arkihallinnan koulutusta ja ohitustreenimahdollisuuksia sekä lisäksi maksullisia luentoja ja kursseja kohdennetuista aiheista pienryhmille. 

Treenaamme noin kerran viikossa kesät talvet. Kesäisin on kerran viikossa vakiovuoro Tapiksella, talvisin treenaamme vaihtelevissa paikoissa, vaihtelevina ajankohtina. Lisäksi marras-maaliskuussa on joka toinen viikko maksullinen hallivuoro Heartraidersin hallilla.

Treeneistä ja muista tapahtumista löydät lisätietoa AS:n sivuilta. Toiminta on tarkoitettu LPKY:n jäsenille, mutta ilman jäsenyyttä voi tulla kokeilemaan kerran. 

Kohti BH-koetta kurssi

Perustottelevaisuuden hallitseville koirakoille, jotka tähtäävät BH-kokeeseen, mutta ovat vielä harjoittelun alkutaipaleella. 

Tarkoituksena harjoitella niitä perustaitoja, joita BH-kokeessa tarvitaan (perusasento, seuraaminen kytkettynä ja vapaana, luoksetulo, paikkamakuu ja kaupungin häiriöt), mutta koirakoilta ei vielä edellytetä yllämainittujen taitojen täydellistä hallitsemista. 

Koulutukseen otetaan 6 koiraa, kouluttajat Saara Pulkkinen ja Maria Hannelin ovat molemmat kaikilla kerroilla mukana. Koirakot ovat kentällä pääsääntöisesti kaksi kerrallaan. 

Ilmoittautuneet koirakot valitaan koulutukseen alkukartoituksen perusteella, joka pidetään keskiviikkona 3.5.2023 klo 19 Tapiksella. Tämä palvelee kaikkia osapuolia, kun kaikki osallistujat ovat suurinpiirtein samalla taitotasolla. Ilmoittautumislomakkeen painike löytyy alta.

Koulutus on tarkoitettu vain LPKY:n jäsenille ja sen hinta on 40€. Maksuohjeet ilmoitetaan valituille koirakoille.

Koulutuskerrat:

ke 3.5. klo 19 alkukartoitus Tapavainolan kentällä, jonka jälkeen valitaan osallistujat

ke 10.5., 17.5. ja 24.5. klo 19-20.30 Tapavainolan kenttä

kahden viikon tauko, jolloin koirakot harjoittelevat itsenäisesti opittuja taitoja

ke 14.6., 21.6., 28.6. klo 19-20.30 Tapavainolan kentällä sekä 1-2 kertaa kaupunkiolosuhteissa

Sitovat ilmoittautumiset alla olevan linkin kautta 22.4.2023 mennessä


Tokokoulutusta

▪️Tapahtumista ja koulutuksista ilmoitetaan Lpky:n TOKO harrastajat -Facebook-ryhmässä ja LPKY:n nettisivuilla. Ilmoittautuminen tapahtuu facebookissa tai erikseen annettuun sähköpostiosoitteeseen. 

KESÄN OMATOIMIRYHMÄT

Tokon omatoimiryhmät kesäkaudella 2023

- Ryhmät treenaavat Tapavainolan kentällä tiistaisin klo 19-21 välillä. Treenit aloitetaan toukokuulla heti kun kenttä on treenikunnossa ja jatketaan n. syyskuulle asti.

- Koirakot jaetaan tarvittaessa kahteen ryhmään
- Omatoimiryhmässä jokainen liikkuroi ja auttaa toinen toistaan➡️ vaaditaan aiempaa toko-taustaa➡️koirien tulee sietää häiriötä➡️koirat tulee olla ohjaajan hallinnassa/kytkettynä➡️omatoimiryhmiin on talkoovelvoite (esim. tokojaoksen tehtävät, kouluttajan tehtävät, kisatalkoilu, haukkistalkoilu jne.)➡️vaaditaan LPKY:n jäsenyys

Haku omatoimiryhmiin 20.4 mennessä:
toko.omatoimi (at) gmail.com (poista välit)

Kerro hakemuksessa koirastasi (ikä, taso), tavoitteistasi sekä miten olet valmis talkoilemaan.

Tervetuloa mukaan!


Kokeet

Rally-tokokisat


Viralliset rally-tokokisat:

Vuoden 2023 LPKY:n rally-tokokisoja sponsoroi Monster Pet Food.


PK-kokeet

📆 Pe 2.6. BH-koe, Taipalsaari, ilmoittautuminen Virkun kautta. 

📆 Ti 6.6. Hakukoe, ilmoittautuminen Virkun kautta.  

📆 To 15.6. Jälkikoe, ilmoittautuminen Virkun kautta. Talkoolaiseksi halukkaat voi olla yhteydessä Mirkkaan/lpky.pk (at) gmail.com
📆 La 2.9. - su 3.9. PK-SM  


Pekokokeet

📆 Ke 14.6. Peko-T