Jäljentekokurssi 2.6.20

02.06.2020

4,5 tuntia vierähti kuin siivillä lempeässä kesäillassa, kun karttoja, kompasseja ja kartta-appseja pyörittelivät jäljenteon kurssilaiset Maarit Kuntolan opastuksella. ”Mustalla metsään, punaisella pois” - oli ainut mitä kompassin käytöstä muistettiin, ja sen Maarit ohjeisti unohtamaan ensitöikseen.

Tästä varsin lupaavasta alusta huolimatta tavoitteet asetettiin kurssilaisille heti korkealle, ja tallasimme pelastuskoirakokeen B-tason jäljen, hukkumatta kukaan metsään! Tästä olimme kaikki ylpeitä sekä huojentuneita... 

Seuraavaksi tallasimme toinen toisillemme palveluskoirakokeiden I-luokan tason jäljen, joita sitten halutessaan sai koiran kanssa ajaa. Mukana oli nuorta koiraa, sekä jo ”eläkeiässä” porhaltavaa, kaikkien iloksi jokainen koki onnistumisia jäljen ajossa! Myös jäljen tallaajat, huomatessaan että metsäjäljen teko ei ole millin tarkkaa nyhräämistä, vaan reipasta kävelyä risujen ja taimikoiden seassa :D 
Jälkiharrastamista voi jonkin aikaa harrastaa yksinäänkin, mutta haasteita ja etenemistä haluavat tarvitsevat väistämättä vieraan tallaamia jälkiä, kokeista nyt puhumattakaan - jos ei ole jäljen tekijöitä, ei ole kokeita.
Kiitos Maaritille kannustavasta opastuksesta! Käytännön vinkkien, hyvän mielen ja siitepölyn täyttämien sierainten ohessa metsästä löytyi kotiinviemisiksi myös aarre!
Rohkaistutaan treenaamaan yhdessä; sekä jäljen tekoa että ajoa! ☀️