Mölli-BH Tapiksella 23.5.22

23.05.2022
Teksti ja kuvat: Matleena Kujala ja Heini Ikonen
LPKY:n palveluskoirajaos järjesti harjoitus-BH-kokeen Tapavainolan kentällä ja Sammonlahdessa maanantaina 23.5. 

Aurinkoinen sää oli houkutellut paikalle 12 innokasta osallistujaa ja tunnelma oli korkealla. Tottelevaisuusosuudet arvosteli Tapavainolan kentällä ihka oikea pk- ja peko-tuomari Maarit Kuntola ja kaupunkiosuuden Sammontorin kupeessa orkestroivat Matti Lääperi ja Matleena Kujala. 🐶

Harjoituskoe alkoi Tapikselta, jossa kaikkien koirien sirut luettiin ja luoksepäästävyys tarkastettiin aivan kuten oikeassa kokeessa. Erotuksena oikeaan BH-kokeeseen osallistujilla oli mahdollisuus kytkeä koira liinaan paikallaolon ajaksi ja palkita koiraa liikkeiden välillä. Lisäksi jokainen osallistuja pääsi kaupunkiosuudelle riippumatta menestyksestä tottelevaisuusosuudella.

Osallistujien suuren määrän vuoksi koirakot jaettiin kahteen ryhmään, joista ensimmäinen aloitti tottelevaisuudella ja toinen kaupunkiosuudella. Kaupunkiosuudella koirakot kohtasivat autosta ajo-ohjeita kyselevän ihmisen, juoksevan lenkkeilijän, polkupyöräilijän sekä koiranulkoiluttajan. Muutama bonushäiriö saatiin myös alueella liikkuneista potkulautailijoista ja rollaattorin käyttäjistä, mutta koirakot selvisivät niistä hienosti.

Möllikoe antaa koirakolle mahdollisuuden kokeenomaiseen harjoitukseen. Ohjaajalle tällaiset ovat hyviä tilaisuuksia harjoitella kokeessa toimimista; ilmoittautuminen ym. sekä muistutella mieleen seuraamiskaaviota, samalla kun harjoituksessa on kenties jo koemaista jännittyneisyyttä. 

Kyllähän ne koirat tekisi, mutta kun meillä ohjaajilla tuppaa menemään niin jännitykseksi, että hyvä jos hengittää muistaa. 😉

Näihin harjoituksiin kuitenkin kannattaa lähteä vaikka vähän jännittäisikin. Maarit-tuomari huomioi kunkin koirakon osaamistason ja antoi rakentavaa palautetta, jonka avuin lähteä jatkamaan harjoituksia. 

Ja olipa joukossa niitäkin, jotka uskaltautunevat yhdistyksen järjestämään viralliseen BH-kokeeseen 14.6.!

Loput meistä voi sitten kantaa kortensa kekoon talkoilemalla ja mahdollistamalla nyt jo koevalmiille reenikavereille kokeen. 😊 Mölli-BH-kokeessakin osallistujat auttoivat innokkaasti toinen toisiaan toimimalla henkilöryhmässä ja kaupunkiosuudella häiriöhenkilöinä.